donderdag 4 december 2008

Sonja 
Als de betere evenknie van Brigitte Bardot op leeftijd, zo ziet Sonja er nu uit. Mooi, elegant en godzijdank geen spoor van een flatscreen, zoals een gebotoxed voorhoofd tegenwoordig schijnt te heten. Ze was er weer even, vanavond in DWDD, ter gelegenheid van de compilatiedvd die morgen verschijnt met hoogtepunten uit haar televisiecarièrre. Wat een interessant gezicht heeft ze, en wat zou ik daar graag iedere week - maand is ook goed hoor als u het een beetje rustig aan wil doen - een uurtje naar willen kijken. Want ik wil weten wat zíj vindt, van Vogelaar, kredietcrisis en de wonderbaarlijke wederopstanding van Britney. Omdat ze al zo lang meegaat, omdat ze ervaren is en inhoud heeft. 
Maar dat kan niet, want bij de Nederlandse televisie zijn ze in de bekrompen veronderstelling dat jong alles is, en oud niets. Waarom toch? Omdat de camera genadeloos is? Nou én? Over het wegennet in de kop van Jan Mulder hoor je ook niemand. Toegegeven, dat is een man, ander verhaal. Maar waarom eigenlijk? Vast staat: zolang geen vrouw op tv of in de film nog rimpels heeft, schiet het niet op. Gooi nou gewoon een stel oude wijven op dat scherm die wat te vertellen hebben en in een wip ben je er dan weer aan gewend dat oudere mensen er ook, uh ouder uitzien.  
Programma-idee: de Raad der Wijzen, talkshow waarin vier, vijf oudere prominenten in wisselende samenstelling aan tafel de week doornemen. Met Hans Wiegel, Sonja Barend, Henk Hofland, Wim de Bie, Hanneke Groenteman en Emma Brunt, om er maar een paar te noemen. Maar dan niet op z'n Max', want daar denken ze dat oud gelijk staat aan traag, maar snel, vurig en rumoerig. 
Naar het schijnt is inhoud aan een bescheiden comeback begonnen. Althans, bij de VPRO hebben ze onlangs plechtig verklaard dat 'ie terugmoet. Dat is mooi. Je moet ergens beginnen, ook al zien de dingen er nog zo hopeloos uit. Hoe dan ook, voor straks: lekker slapen, en morgen gezond weer op. 

2 opmerkingen:

muriel zei

helemaal mee eens! vond het ook een verademing haar weer eens te zien, altijd al een mooie vrouw geweest en nog steeds heel prettig om naar te kijken. kreeg helemaal heimwee naar vroeger....

Remko zei

Hey Ilse,

Mijn God zeg, zit na een typisch geen stijl verhaal te googelen op Hanneke Groenteman, kom ik jouw blog tegen. Leuk welbespraakt stukje over Sonja. Lekker recht voor z'n raap met stijl.
Heel snel even rest van je blog gelezen, 'teveel Paul, is als teveel chocolade' ;-).

Grt, Remko