zondag 28 december 2008

Dierenleed
Verbijsterende dingen gezien, afgelopen kerstweek. Zo blijken BN'rs over alsmaar meer talenten te beschikken: behalve schoonschaatsen, ballroomdansen, koken en liedjes kwelen springen ze nu ook door brandende hoepels. Nog even en ze besturen het land. En waarom ook niet: geef zo'n BN'er (wij dachten aan Beau) een zak geld, trommel tien banken op die elk een mooi praatje houden en moge de beste winnen. De rest hef je gewoon op, zo simpel is het. Idols Pecunia. Wouter Bos wint er zetels mee, maar Beau kan dat vast net zo goed. Die springt zo de gracht in, die durft!  
Maar het was voor een goed doel (de Stichting KidsRights). En bovendien háált het het niet bij wat we zagen in de documentaire Dierenliefde (2e Kerstdag, ned2), over 'het grootste dierenziekenhuis van Europa'. Nu weten we dankzij een heel decennium Man bijt Hond (hulde, hulde), waarin dagelijks op willekeurige adressen wordt aangebeld, allang dat Nederland bestaat uit uit één groot rariteitenkabinet, maar soms valt je de bek toch nog open. Dierenziekenhuis?? Grootste?? Sic. Blijkt in Nederland te staan, want nergens anders zijn ze zo gek. En nergens anders ook kun je uit de mond van een dierenarts, die onderwijl een bibberend tekkeltje aait, zijnde de patiënt, die aan kanker lijdt, de volgende woorden optekenen: 'we kunnen met chemotherapie beginnen maar ja, de kosten hè. Dan moet u toch denken aan zo'n 900.000 euro.' De volgende stap is een volledige ziektekostenverzekering voor elke hond, kat of kanariepiet. 
De vorige dag was dus dat Kerststerrencircus, om geld op te halen voor kinderen die niet eens naar school kunnen, laat staan dat ze een huisdier zouden hebben. Ze weten waarschijnlijk niet eens wat dat is. 

Geen opmerkingen: