donderdag 22 januari 2009

Macaroni

Over vijf jaar moeten er 1 miljoen hybride auto's rijden in de VS, over ruim 15 jaar moet 25 procent van de electriciteit komen van schone bronnen en in 2050 moet er 80 procent minder uitstoot zijn van broeikasgassen. Misschien wat voorzichtig, die ene miljoen op een geschat aantal van 250 miljoen geregistreerde personenauto's, maar je moet ergens beginnen.
Onder 'Agenda' kun je op de site van het Witte Huis lezen wat nr. 44 (dat, en dat alleen, stond er naar het schijnt op het briefje dat Bush op zijn bureau achterliet voor zijn opvolger) allemaal wil bereiken op gebied van energie & milieu, en verder alles van Irak tot immigratie en van armoede tot vrouwen. Ook Katrina is een agendapunt; samen met een wat rare verzameling, van o.a. 'sporters', kunst en kinderrechten, staat het onder 'additional issues'. En mocht het in zijn inaugurele speech nog enigszins versluierd klinken, hier is het echt heel duidelijk wat nr.44 vindt van 43. Obama, staat er letterlijk, 'will keep the broken promises made by President Bush to help rebuild New Orleans'.
Het klinkt als muziek in de oren. Een paar maanden geleden stonden we nog op de rand van een oorlog met Iran, weet u nog? Kome wat komt (plechtig, ja haast Bijbels taalgebruik laat zich i.v.m. Obama steeds minder goed onderdrukken), het is een opluchting dat de baas van de wereld nu eens geen indianenkreten uitslaat. 

PS: bekijk op whitehouse.gov vooral ook de fotoserie van Whitehouse-pets. Eisenhower had een Weimaraner die Heidi heette, Kennedy een pony genaamd Macaroni en de kat van Clinton heette Socks. Benieuwd naar die nieuwe hondjes...Ebony en Ivory?  

Geen opmerkingen: