donderdag 15 januari 2009

Obamaschaamte

Test. Wie zei: 'Aan hen die de wereld willen verwoesten: wij zullen u verslaan.' Olmert? Bush? De voorzitter van Greenpeace? Nee, het was Barack Obama, in zijn overwinningspeech. 
Die speech hangt sinds 5 november bij mij op de wc, ogenschijnlijk een weinig eervolle plaats maar wel de uitgelezen plek om zoiets nog eens te herlezen. En nog eens, en nog eens. En toen gaandeweg de euforie wegzakte na de overwinningsroes (ook felicitatiesmsjes verstuurd?) klonken sommige frasen in die speech ineens wel erg, eh, hol. 
Toch een beetje last van Obamaschaamte. 
Nog vijf dagen, dan is het zover. Susan Sarandon komt, Spike Lee ook en Sting gaat optreden, en Stevie Wonder en Alicia Keyes en Barbra Streisand ook, naar het schijnt. En BeyoncĂ©, en Mary J. Blige, en P.Diddy, en Itzhak Perlman, en Yo Yo Ma. Dit word groot, dit wordt huge, dit wordt beter van Live8! Een thema is er ook al: A New Birth of Freedom. Refereert aan Lincoln (zie huffingtonpost.com). Of ik die speech ook ga uitknippen en ophangen, weet ik niet. Misschien eerst een dagje later nog maar eens lezen. 

1 opmerking:

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.