woensdag 15 april 2009

Rokjesdag, of: operatie Blootbeen

Rokjesdag mag voor mannen dan een klein ongecompliceerd feestje zijn, voor vrouwen is dat wel anders. Blote, haarloze, niet spierwitte benen zijn hard werken en vergen een operatie die met militaire precisie dient te worden uitgevoerd. Eén stap overslaan, en je verpest de boel. 
Zet om te beginnen de wekker een half uur vroeger. Stap onder de douche en scheer benen met vers mesje (dus niet die ene ouwe die er al maanden ligt). Haal jezelf niet open, want een prominente pleister is geen gezicht op zomerbenen. Volgt stap twee: afdrogen en de benen in de babyolie zetten. Dan droog, dus niet onder de douche, scrubben. Ja, dat is andersom, maar doe het nou maar want het werkt fantastisch en deze techniek is afkomstig van een autoriteit, namelijk de Amerikaanse beautyglossy Allure, bijbel voor alle die hard crème & cosmeticaliefhebbers wereldwijd dus wat wil je nog meer.  Wel de badmat daarna zorgvuldig uitkloppen, want van scrubcrème valt steevast het meeste naast het been en anders knarst het zo onder je voeten. Na het afdouchen en afdrogen volgt dan de laatste, cruciale stap: het Aanbrengen der Zelfbruiner. Geef hier nou maar gewoon een astronomisch bedrag aan uit want duur stinkt minder en je huid droogt er veel minder van uit. Vet de handen in met Nivea - dit ter voorkoming van oranje handpalmen. Smeer dan pas de benen in met de zelfbruiner. Nooit: licht/medium, al ben je wit als sneeuw zoals ik, want zie je niks van. Neem met droog watje enkels en knieën af. Was de handen met heet water en zeep en boen ze voor alle zekerheid met de groene kant van een schuursponsje uit de keuken want het is hardnekkig spul. Loop daarna minimaal vijf minuten blootbeens door het huis zonder te gaan zitten of ergens tegen aan te leunen. Vooral de witte bank niet. Doe daarna pas het Rokje aan. Ren dan als een dolle naar fiets/auto/trein want reken maar, dat u te laat bent. Sla de hele reis de benen niet over elkaar, dat geeft witte vlekken in de knieholte en daarmee zie je er alsnog uit als een Dalmatiër. Slaak zucht van verlichting als u eindelijk achter uw bureau zit. En tot slot: lach liefjes na de opmerking 'goh, wat zijn jouw benen al bruin.' 
(dank je, Heleen)

2 opmerkingen:

permanentmigrant zei

i'm so glad i'm not a woman!

muriel zei

zeer herkenbaar!!
vandaag eerste keer stranddag, dus gisteravond in allerijl benen wezen scrubben en epileren (jawel!). En voetzolen laten dobberen, vijlen, polijsten en lakken voor de slippers. Zucht. Maar doe niet aan zelfbruiner; heb lekkere witte melkflessen, who cares! ;)