zaterdag 29 november 2008

Alaska (Men in Trees)
En bedankt, Sarah Palin. Afgezien van de ravage die die vrouw toch al heeft aangericht gewoon door te zijn wie ze is, knibbelt ze ook nog aan het plezier dat we argeloos beleefden aan de serie Men in Trees, een van de fijnere verrassingen van vorig televisieseizoen en  nu op maandagavond bij Net5. 
Men in Trees speelt zich af in een smalltown Amerika en zit vol mannen-uit-één stuk in houthakkershemden, gezellige cabins, openhaardjes, saamhorigheid én het is met Anne Heche, die voor de verandering eens een sympathiek personage speelt, als Newyorks stadsmeisje dat aan zo'n lekker hemd is blijven hangen en haar pumps verruilde voor kaplaarzen. En die het leven leidt waarvan we allemaal weleens dromen - wat meteen het succes van de serie verklaart. Dat het zich afspeelt in Alaska -nou én? Mooi toch, al die natuur? Maar dat was voor de verkiezingen en vooral pre-Palin, die elke vraag over buitenlands beleid beantwoordde met de klassieker 'ja, we zijn buren met Rusland.' 
Godzijdank is de ergste nachtmerrie niet uitgekomen: Palin als vice-president, slechts 'één kwade cel' verwijderd van het Hoogste Ambt. De elandenschietende domoor is terug op haar honk. Maar iedere keer als je een elandenkop aan de muur ziet hangen in Men in Trees, moet je aan háár denken. Klaar ben je d'r mee. 

Geen opmerkingen: